Hoppa till huvudinnehåll

Hur lägger jag till eller tar bort användare?

Lägga till en användare

 

Företagets admin kan lägga till användare på företagskontot som kan skicka inbjudningar från företagskontot samt förvalta och visa dokument. Användarens tillstånd beror på vilken användargrupp du lägger till användaren i.

 

Lägga till en användare görs på följande sätt:

 

  1. Gå till Avancerade inställningar på Netvisor Sign-kontot.

  2. Klicka sedan på knappen Användare och välj Lägg till ny användare i vyn.

  3. Lägg till användarens email och vid behov telefonnummer. Ange också vilken användargrupp du vill lägga till användaren i.

  4. Nu är det klart! Användaren får nu en inbjudan att ansluta sig till företagskontot.

 

Alla nya användare måste genomföra stark autentisering till tjänsten. Netvisor Sign stöder stark autentisering med identifieringstjänster från Finland, Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. För närvarande kan användare som inte har en identifieringstjänst från något av de ovannämnda länderna inte läggas till som användare på Netvisor Sign-konton.

 

Ta bort en användare

 

När en användare lämnar organisationen är det viktigt att admin kommer ihåg att även ta bort användaren från organisationens Netvisor Sign-konto.

 

Att ta bort en användare görs på följande sätt:

 

  1. Gå till Avancerade inställningar på Netvisor Sign-kontot.

  2. Klicka sedan på knappen Användare .

  3. Klicka på knappen med tre punkter bredvid den användare som ska tas bort och godkänn borttagningen.

 

På så sätt förlorar personen omedelbart åtkomst till företagskontot. Inbjudningar som personen skapat på företagskontot ligger kvar som vanligt, de försvinner inte med användaren.

 

Observera att Netvisor Sign inte automatiskt kan identifiera vem som ska ha åtkomst till kontot, och att tillstånd inte kan ställas in att upphöra automatiskt efter en viss tidsperiod. Användarhantering är en viktig uppgift för admin, och admin måste ta bort de användare från kontot som inte längre ska ha tillstånd.

 

Mer information om hur du förvaltar en användares tillstånd på kontot finns i vår guide: Miten hallinnoin käyttäjän oikeuksia tilillä?

 

Denna artikel har översatts med hjälp av ett AI-baserat översättningsverktyg. Innehållet eller formuleringen i dessa instruktioner kan avvika från dem i andra instruktioner eller i programvaran.

Fick du svar på din fråga?